Fresh blog

SLEDUJTE NÁŠ BLOG, NECHTE SE INSPIROVAT!

Blogerka Klára s námi spolupracuje od začátku roku 2016. Jsme rádi, že jsme jí objevili! Pro Kláru je vaření velkým koníčkem, ráda se nechává inspirovat jejím i naším oblíbencem Jamie Oliverem a navíc ještě ráda fotí. To vše jsme spojili a tím vznikají naše články na blogu, recepty a návody, jak jídlo uvařit, vylepšit nebo jaké ingredience čím nahradit. Věříme, že se Vám Kláry články a recepty budou líbit a budou i tak Vaší inspirací a pomocníkem pro recepty od Jamie Olivera. Tak s chutí do toho!

S mamkou na kávu na Den Matek

Jak jistě víte, blíží se den matek a každý z nás přemýšlí, čím své mámě udělat radost. Nejde o to kupovat veledary, ale najít něco, co jí alespoň malinko potěší nebo zvedne náladu. V dnešní době je těžké někoho překvapit, vše je dostupné, všichni všechno mají. Z toho důvodu se snažím poslední dobou vymýšlet originálnější dárky, které buď sama vyrobím, dotvořím nebo hledám něco, co není běžně dostupné ve všech obchodech a je to něčím zajímavé. Samozřejmě to má mít přínos pro dotyčnou osobu, je fajn, když je to třeba něco zdravého, užitečného a jedinečného. Čtěte více ->

Velikonoční mlsání

Velikonoce jsou za dveřmi a já si až teď uvědomuju, jak ten čas zase letí. Sotva jsem se vymotali z Vánoc (alespoň já mám ten pocit), je tady duben, čtvrt dalšího roku za námi, svátky jara, a další hromady jídla, které k nim patří. Ale jsem za to ráda, Konečně přišlo období, kdy se z ponuré mrazivé oblohy začaly prodírat sluneční paprsky!! Všechno se zazelená, vše kvete, voní a je konečně teplo. Je to naprosto úžasné, jelikož není nic příjemnějšího, než načerpat pozitivní energii ze sluníčka. Čtěte více ->

Neodolatelná vůně Asie v misce Fresh Cook

Dnes si uděláme výlet trochu dál, a to za vůní asijských ingrediencí, jelikož východní kuchyně a její variace jsou prostě úžasné. Budeme sice muset sehnat pár atypických ingrediencí, ale věřte mi, za tu chuť to stojí. Čtěte více ->

Jamieho hustá kuřecí polévka s kukuřicí

Jsem člověk, který vyrostl na vývarech.. Ať už je hovězí, který je prostě nejlepší nebo kuřecí, hezky doplněné domácími nudličkami, petrželkou a mrkvičkou..no pořádně silné a horké..tak to má být. Ale ráda udělám změnu a pokud mám zrovna vývar k dispozici, mojí volbou může být sytější polévka, která může sloužit i jako hlavní chod, jelikož je vydatná a plná surovin. Čtěte více ->

NYC Vanilla cheesecake s ovocným přelivem

Láska prochází žaludkem. To pořekadlo asi všichni znáte a já si do jisté míry myslím, že to v životě platí. Takovým prvním symbolem je pohled na spokojenou rodinu u stolu, doslova „vylízané“ talíře a pořádně naplněná bříška s pochvalou, jak jídlo bylo dobré. Znáte to? Pokud vaříte dobře, tak o tom nepochybuji a proto dobře víte, jak uspokojivé to je, když Vás někdo za odvedenou práci pochválí. Někdy to stojí hodně času a sil, ale za ten výsledek to přece stojí. Čtěte více ->

Vzhůru na snídani, ovesná kaše

Známe to všichni. Po lehce klidnějších svátcích jsme se asi všichni vrátili do každodenního shonu – ranní vstávání, rodina, jít do zaměstnání, návrat zpět domů, rodina, spousta povinností, domácnost, spát a zase znova. Každý den roku je něčím náročný a někdy ani nevíme, kdy se nám zase podaří konečně se zastavit a nadechnout se. A rok je ještě dlouhý, prázdniny daleko, takže žádné dobré vyhlídky. Čtěte více ->

Šťastné a veselé! Máme pro Vás dárek.

O Vánocích se většina z nás zabývá pečením cukroví, perníčků, vánoček a dalších typických vánočních cukrovinek. V poslední době ze všech stran slyším o přípravě raw cukroví a alternativách na všechny sladké věci z mouky, ale pro ty, kteří jsou zvyklí na klasické pečení, jsem si připravila jeden recept na muffiny. Proč nepřekvapit hosty něčím jiným? Navíc tento recept je použitelný pro všechny příležitost, takže proč se omezovat jen na toto období. Čtěte více ->

Krémový podzim na blogu Fresh Cook

Když se koukám každé ráno z okna, čím dál častěji vidím jen mlhu, sychravo, studené paneláky a lidi zabalené do šál a teplých bund. Babí léto/ teplý podzim je pryč a bohužel musím říct, že teplota už půjde jenom dolů. To mě samozřejmě přivádí k myšlence, že sotva se vrátím z venku, budu se potřebovat něčím zahřát a navodit si to správné teplo domova.. A možností je opravdu hodně, ale co miluju, a do tohoto období se to přesně hodí, jsou krémové polévky! Perfektně zahřejí a jsou syté, takže je Vám po nich táák dobře. Čtěte více ->

Chutné Jamie Oliver noky s dýní

Sychravý podzim dorazil za naše okna, proto rovnou ze začátku radím - skočte po těch pár hezkých dnech, kdy si člověk může užít křupavé listí a těch miliony nádherných barev, které toto období přináší.. brzo bude pozdě a přijde už jen mrazivá zima. Čtěte více ->

Luxusní sladkost pomerančovo polentový koláč

A je to tady. Konečně jsem dostala příležitost podělit se s Vámi o nejluxusnější sladkou pečenou věc na světě! Je mi velkým potěšením představit Vám tento malý oranžový zázrak - a to polentový koláč s pomerančovým sirupem!! Na pohled vypadá jako každá jiná buchta, ale nenechte se zmást. Je úplně jiná a hlavně VÝBORNÁ! Čtěte více ->

Dýňová sezóna, je čas na lívance!

Dýně, dýně, dýně. Výživná, zdravá a chutná Královna podzimu. Jak víte, dýni dnes seženeme všude. A kdyby jen jednu. Na trhu je velký výběr druhů, velikostí, rozmanitých chutí. Dýni můžeme využít mnoha způsoby včetně sladkého pečení, ale dnes bych Vám ráda představila variantu svačinovo-večeřovou, možná i přílohovou. Slyšeli jste už o dýňových lívancích? Narazila jsem na jeden Jamieho recept, který mě zaujal krásnými barvičkami při vaření, jednoduchostí a zkrátka jsem dostala chuť vyzkoušet něco jiného než klasické sladké lívance nebo slané placky. Upřímně, napadlo by Vás dělat z dýně lívance? Mně teda ne. Stačí však jeden pohled a myslím, že Vás to taky přesvědčí! Čtěte více ->

Itálie na balkóně!

Dnešní recept nás zavede do světa plněných těstovin, které nejen že jsou vizuálně krásně, výborně chutnají (což od jídla očekáváme), ale to hlavní pro "rychlokuchařky" - vypadají složitě na přípravu a Vaši strávníci se nebudou stačit divit, kolik úsilí jste kvůli nim museli vynaložit. Opak je ale pravdou. Čtěte více ->

Recept s unikátní kombinací chřestu, hrášku a uzené ryby

Sezóna chřestu pomalu bude končit, a proto Vám přinášíme ještě jeden zajímavý a rychlý recept na velmi unikátní kombinaci těstovin a nasládle chřestovo-hráškové omáčky doplněné uzenou rybou. Tato intenzivní zelená směs nejen krásně vypadá, ale i zajímavě chutná. Lehké a kvalitní jídlo, vhodné pro rychlý a zdravý oběd. Čtěte více ->

Královna luštěnin, skvělá pro zdraví i štíhlost.

Tento týden hlásí konec dešťů zato přijdou pořádné tropy. V těchto dnech určitě spíše šáhnete po lehčím jídlu, většinou po salátu nebo rychlé variantě oběda, kdy jídlo máte hotové během pár minut, tak jako Jamie Oliver, který se těmto receptům věnuje v několika svých knížkách. Chceme se přeci jenom zabývat užitečnějšími věcmi než stát u plotny a dlouho vyvařovat, když je venku tak hezky. Čtěte více ->

FOOD REVOLUTION DAYS! ROZDÁVÁME DÁRKY!

Dnes vypukl tolik očekávaný Food Revolution Days. Je neuvěřitelné, jak se Jamie Oliverovi povedlo rozšířit tento den po celém světě a třeba se jednou zapíše do dějin jako oslava jídla. Bylo by hezké slavit s přáteli, sousedy, rodinou tento den nad dobrým jídlem každý rok jako jiný svátek. Proč neudělat z tohoto dne tradici, když vychází z tak dobrého úmyslu. Čtěte více ->

Olivový olej jako základ vaření

V předchozím článku o Velikonocích jsme se konečně dostali k jaru, v obchodech a na trzích bude postupně dostupná celá škála jarních surovin, ale než je všechny začneme nakupovat a zpracovávat, mohli bychom se zamyslet, jak vylepšit letošní sezónu v kuchyni a posunout ji chuťově na vyšší úroveň, aby nás jídlo bavilo ještě víc. A nejen bavilo, ale bylo i zdravé, chutné, plné vitamínů a tělu prospěšných látek. Čtěte více ->

Jaro už je venku, veselé Velikonoce!!

Máme radost, že venku se nám konečně ukazuje tolik očekávané a milované Jaro. Sluníčko nás pomalu tahá ven a vše se probouzí k životu. Taky se těšíte na tu zeleň jako my? Otevřete okna a nechejte ten jarní, svěží vzduch, aby Vám provětral zástěry a přinesl novou chuť do vaření. Jarní kuchyně, to jsou plné hrsti čerstvých, zelených bylinek, vejce všude, kam se podíváš, velikonoční nádivky, mladá zelenina, jehněčí maso ale taky třeba chřestová sezóna, která začíná právě teď na jaře, v dubnu. Čtěte více ->

Velikonoční mazanec Dobrý krám

www.dobrykram.cz radí, jak dobře a správně namazat velikonoční mazanec. Během pečení mazance bylo použito náčiní Jamie Oliver. Podívejte se jak mu to sluší v retro nádobě na koláč. Čtěte více ->

Novinky Fresh Cook a spolupráce Dobrý Krám

Nový rok nám začal a rádi bychom Vám chtěli přiblížit, co Vás tento rok bude s Fresh Cook čekat. Můžeme Vám už teď slíbit, že brzy se na našem e-shopu objeví novinky Jamie Oliver, Ken Hom i Cole&Mason. Pomalu je připravujeme a první kousky by měly být v našem skladu koncem února. My jsme je už viděli a musíme říci, že se máte opravdu na co těšit. Čtěte více ->

Vánoční nákupy na našem stánku Fresh Cook!!

Chystáte se na nákup vánočních dárků. Máme pro Vás skvělý TIP! Co takhle navštívit náš stánek Fresh Cook a získat navíc 10% slevu, lístek zdarma, parkování zdarma! Čtěte více ->

doprava zdarma

Předvolby soukromí
Soubory cookie používáme k vylepšení vaší návštěvy tohoto webu, k analýze jeho výkonu a ke shromažďování údajů o jeho používání. Můžeme k tomu použít nástroje a služby třetích stran a shromážděná data mohou být přenášena partnerům v EU, USA nebo jiných zemích. Kliknutím na „Přijmout všechny soubory cookie“ vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti

Přihlášení