Jamie Oliver

INFORMACE: NĚKTERÉ POLOŽKY JSOU VYPRODANÉ, ALE NOVÉ ZBOŽÍ JE JIŽ NA CESTĚ Z ANGLIE. PŘÍŠTÍ TÝDEN BUDEME TOTO ZBOŽÍ NASKLADŇOVAT!!

Jamie Oliver, kuchař bez čepice

Jamie Oliver (1975) je v kulinárním světě pojmem, již od dětství byl ovlivněn atmosférou v restauracích svých rodičů a později propadl kuchařské vášni. Spolupracoval s vyhlášenými kuchaři a koncem 90 let dostal nabídku vést vlastní televizní kuchařskou show.

Jamie se okamžitě díky svému jednoduchíému i vtipnému vaření stal televizní hvězdou a získal milióny fanoušků. Lidi na celém světě okouzlil a inspiroval, aby trávili v kuchyni více času. Je přeci lepší si příjemně užívat vaření, než se s ním trápit či dokonce vymýšlet komlikované vlastní recepty.

Jamie získal řadu ocenění a to nejvyšší od samotné britské královny.

Jestli jste ti, co propadli vaření Jamie Olivera nebo znáte kolem sebe někoho, určitě Vás zaujmou výrobky pod touto značkou, které byly navrženy společně s králem anglickém kuchyně Jamie Oliverem.

Každý předmět má propracovaný design, nese jméno Jamie Olivera a je perfektně zabalen. Díky těmto vychytávkách jeho recepci zvládnete ještě lépe než předtím.

ŽIVOTOPIS

Jamie Oliver (nar. 27.května, 1975), celým jménem Jamie Trevor Oliver je v kulinárním světě pojmem. Vyrůstal v Essexu, kde už od jako mala pomáhal svým rodičům Sally a Trevorovi v jejich rodinné a vyhlášené kriketové hospodě. První zkušenosti tak získal, ještě než nastoupil na základní školu. Začátku jeho vaření ho naučil jeho otec, se kterým chodil nakupovat suroviny, učil se rozpoznávat správné chutě. Už tak v dospívání se Jamie naplno rozhodl stát se šéfkuchařem.

Po dokončení hotelové školy Westminster Catering College se setkává s první velkou osobností kuchařského umění tzv. legendou a kmotrem italské kuchyně v Británii - Antoniem Carluccio. Tam poznává taky svého budoucího guru, Gennera Contalda, jehož dnes diváci znají jako šedou eminenci z Jamieho kuchařek a televizních sérii.

Po roce u Carluccia dostal vytouženou práci v River Café, slavné londýnské restauraci na břehu Temže, kterou vlastní dvě slavné šéfkuchařky - Rose Grayová a Ruth Rogersová. Bylo mu pouhých 20 let a setkal se s několika velkými jmény britské kuchyně. V River Café pracoval 3,5 roků a zde se právě naplnil i jeho osud, když přijel štáb natočit dokument o restauraci. Jamie Oliver se tak poprvé ocitl před kamerou a byly natočeny jeho první úsměvy.

Po dvou týdnech se mu ozývá pět různých televizních producentů s nabídkou o natočení televizní show. Jamie Oliver zvolil Pat Llewelynovou, která již objevila a režírovala Two Fast Ladies (Dvě dámy při těle). Společně s první televizní show přichází na trh i jeho první knížka " Šéfkuchař bez čepice". Tak začíná celá jeho kariéra. Poté se rozjela kampaň na internetu, další televizní show a to vysílané i za hranicemi Velké Británie.

Jamie se okamžitě díky svému jednoduchému i vtipnému vaření stal televizní hvězdou a získal milióny fanoušků. Lidi na celém světě okouzlil a inspiroval, aby trávili v kuchyni více času a používali čerstvé suroviny. Je přeci lepší si příjemně užívat vaření, než se s ním trápit či dokonce vymýšlet komplikované vlastní recepty.

Jamie Oliver pomáhá:

JAMIE OLIVER POMÁHÁ

 

Jamie Oliver Nadace "Jamie Oliver Foundations" je registrovaná charita, jejímž posláním je posilovat, vzdělávat a zapojit, co nejvíce lidí do možnosti milovat a užít si dobré jídlo. To znamená naučit se vařit, porozumět odkud potraviny pochází a že to má vše vliv na naše zdraví, ale také štěstí a finance. Jeho nadace to dělá za pomocí speciální vzdělávacího programu, zaměstnávání a také tím, že se snaží podat přesné a jasné informace, co nejvíce lidem, co je jen možné.

 

FOOD REVOLUTION

FOOD REVOLUTION

food-revolution

FOOD REVOLUTION, revoluce stravování (založeno v roce 2010)

Tento projekt vznikal v období, kdy psal svojí knihu Jamieho Amerika. Jelikož je Jamie Oliver zastáncem a propagátorem názoru, že každé dítě si zaslouží zdravé a plnohodnotné jídlo. Z tohoto důvodu rozjel kampaň, kde kromě propagace zdravého jídla ve školách, se snaží apelovat i na lidi, aby se více zajímali o kuchařské schopnosti svých babiček a prababiček, které vařili převážně bez chemie. Projekt byl prosazován nejdříve v Británii a dále postoupil do Ameriky, kde zejména Jamie musel bojovat s obezitou a to u lidí, ale i dětí.

Kampaň se snaží vzdělávat lidi o jídle a vaření, řeší kvalitní jídlo, které se servíruje ve školních jídelnách. Má inspirovat i prodejce potravin, aby poskytovali kvalitní, čerstvé a místní potraviny pro svoje zákazníky.

"Tato kampaň revoluce stravování má ochránit Americké zdraví tím, že mění způsob, jakým se lidi stravují. Není to jen televizní show. Je to čas pro vás, vaší rodinu a vaše přátelé. Jestli Vám záleží na Vašich dětech a jejich budoucnost, vezměte si inspiraci z této revoluce. Vzdělávejte se o jídle, o vaření a zjistěte, co vaše dítě jí ve škole. Udělejte jen několik drobných změn a kouzlo se stane. Při přechodu na čerstvé potraviny se budete cítit nejen lépe, ale také si přidáte několik let svého života." Jamie Oliver

MINISTRY OF FOOD

MINISTRY OF FOOD

MINISTRY OF FOOD, vláda nad jídlem (založeno v roce 2008)

Během kampaně School dinner, ohledně stravování na školách, Jamie zjistil, že ani doma nemají děti zdravé jídlo. Vše je opět způsobeno stejně jako ve škole neznalostí o potravinách a o tom, jak připravit opravdu zdravé a vydatné jídlo pro celou rodinu.

A tak Jamie Oliver zahajuje v roce 2008 kampaň MINISTRY OF FOOD, vládu nad jídlem. Ve městě Rotherdam se tak pouští do první projektu, kde během několika měsíců téměř od nuly naučí lidi vařit zdravé jídlo pro celou rodinu. Zde vzniká i první výukové centrum pro výživu, kde probíhají pravidelná školení o vaření.

Hlavním poselstvím kampaně je pomoc lidem získat lásku k vaření. Jamie chce ukázat, že každý se může naučit vařit a že vaření je legrace, navíc můžete ušetřit peníze a pomoci vám, vaší rodině a přátelům žít zdravější život. To má také podpořit myšlenku Pass it on (předávání) a povzbudit lidi, aby své kuchařské dovednosti sdíleli s ostatními lidmi a navzájem s kamarády si vyměňovali, co se naučili.

Jamie otevřel několik center pro výživu ve Velké Británii a brzy bude otevřeno i v Austrálii. Do centra může přijít každý a dozvědět se, jak vařit zdravé jídlo. Jamie Oliver vydává i knížku se stejným názvem jako je celá kampaň, která se okamžitě stává nejprodávanější z knih, které doposud vydal.

CHILDREN

CHILDREN

FEED ME BETTER, začátek revoluce ve školních jídelnách (založeno v roce 2003)

V roce 2004 se pouští Jamie Oliver do jednoho ze svých největších projektů souvisejících se stravováním dětí ve školních jídelnách. Jamie Oliver se vrátil zpět do školy a byl otřesen úrovní stravování dětí ve školních jídelnách. A tak začal s motivací dětí, ale i rodičů vařit a jíst zdravé jídlo. V roce 2005 tak odstartoval svojí kampaň FEED ME BETTER a zahájil tak i petici za lepší stravování. V důsledku této kampaně získal 271.677 podpisů na petici. Po odvysílání seriálu a předání petice, vláda přislíbila finanční prostředky na nakoupení lepšího vybavení pro jídelny a založila školu pro výživu, která má za úkol zvýšit povědomí o potravinách, naučit děti a mladé lidi více o zdraví a zlepšit tak celkovou kvalitu a úroveň stravování na školách.

Kampaň byla odvysíláná v televizi pod jménem "Jamie School Dinners". Celá kampaň tak měla vládě, ale britské veřejnosti pomoc pochopit, že jídlo hraje velmi důležitou roli v životě dítěte. Zdravé jídlo ovlivňuje nejen zdravotní stav dítěte, ale jeho celkový rozvoj. Jamie stále pokračuje v této kampani, protože říká, že je třeba ještě udělat mnoho, aby vláda pořád tuto činnost rozvíjela a pokračovala v ní.

"Více je třeba udělat, aby se rozšířila zpráva, že jíst zdravé jídlo ve škole je skvělé a je to základ pro dětské vzdělávání a budoucí zdravotní stav" Jamie Oliver

FIFTEEN

FIFTEEN

FIFTHEEN (patnáctka), založeno roku 2002

Projekt vznikl v roce 2002, kdy Jamie Oliver založil vzdělávací program pro mladé lidi, kteří se nacházejí v sociálně nevýhodných situacích. První restaurace, kde tento program probíhá i dodnes je založena v Londýně (2002) další pak v Amsterdamu (2004) a Cornwall (2006). Poslání a srdcem tohoto projektu je umožnit mladým lidem, aby věřili sami v sebe a ukázat jim tak lepší cestu k budoucnosti. Každý rok přijímají restaurace nové mladé lidi, aby se stali kvalifikovanými kuchaři za pomocí unikátního vzdělávacího programu. Učí se nejen vařit, ale také lásce a úctě k potravinám a poznávat jejich původ.

Veškeré zisky z těchto restaucací jsou plně na vzděláací program, krterý je finančně velmi náročný.

Jméno patnáctka „Fifteen" pochází z původní skupiny 15 učňů, kteří se zapojili do programu v Londýně v roce 2002. Od té doby více než 220 mladých lidí absolvovalo tento program v restauracích Fifteen a nyní mnoha z nich má buď své vlastní restaurace, nebo hrají v televizi nebo pracují v nejlepších kuchyních v Londýně, New Yorku nebo Sydey.

doprava zdarma

kontakt fresh cook

Tato stránka používá cookies. Vice info

Přihlášení