Zpět

Guláš s pečenými paprikami / Klára a Jamie Oliver

Přidáno: 22. 10. 2019 18:00:00 Počet shlédnutí: 74

22 Říjen 2019

Guláš neguláš řekla bych trochu. Guláš v pravém smyslu to není, jelikož v našich guláších používáme hodně cibule a maso je ponořené v "guláši".

Guláš s pečenými paprikami / Klára a Jamie Oliver

Tady je to naopak. Hlavním je maso a kolem toho hustší vypečená omáčka. Nazvala bych to spíše dušené hovězí s omáčkou z pečených paprik, jelikož to je to, jaká chuť Vás čeká.
Je to zajímavý recept s hovězím masem pro zpestření obědů nebo večeří.

Na recept potřebujete jen pár ingrediencí, jelikož je recept opět z knížky Jamieho Olivera "5 ingrediencí", takže se moc nenadřeme. Hlavní práci za nás udělá trouba.

5 ingrediencí

A proč tenhle recept? Hovězí mám moc ráda, a guláš taky. Je to trochu podobné, jako když děláte hovězí po burgundsku a po tom bych se utloukla.

Takže pojďme vyzkoušet tuhle paprikovou lahůdku.

Na guláš potřebujeme (4 porce):

  • barevné papriky - 4 ks
  • hovězí maso (vhodné na dušení ) - 600 g
  • nové koření - mleté - 1 lžička
  • bobkové listy
  • česnek - 8 stroužků
  • červený vinný ocet
  • sůl, pepř

Volitelné

  • mrkev

GULÁŠ S PEČENOU PAPRIKOU

Troubu si předehřejeme na 160°C a připravíme si hrnec, který můžeme dát i do trouby. Maso si nakrájíme na stejně velké kostky a papriky na tlustší proužky.
Do hrnce dáme lžíci olivového oleje a na vysokém plameni na něm osmahneme papriky (i mrkev). Osolíme, opepříme, přidáme nové koření.

GULÁŠ S PEČENOU PAPRIKOU

Poté přidáme maso s bobkovým listem a orestujeme vše společně.
Až bude maso zatažené, prolisujeme do hrnce stroužky čenseku a necháme rozvonět.

GULÁŠ S PEČENOU PAPRIKOU

Směs zalijeme 2 lžícemi vinného octa a 500 ml vody, přiklopíme a dáme do trouby dusit po dobu cca 2 hodin, dokud nebude maso měkké a šťáva hodně vyvařená.
Dochutíme solo a pepřem a můžeme podávat s pečivem, rýži, batáty i bramborami..

GULÁŠ S PEČENOU PAPRIKOU

Tipy pro labužníky:

  • Papriku krájejte na větší kousky, jelikož se při dušení téměř vypaří a zbydou Vám jen šlupky. Proto je dobré mít větší kusy, abyste více viděli strukturu papriky na talíři.
  • Já jsem přidala navíc i mrkev na hrubší kolečka, jelikož miluju dušenou mrkev ve šťávě z masa a chuť jídla to nezmění, takže jen bonus navíc. Můžete přidat taky.
  • Pokud chcete více tradiční guláš, ke kterému nás patří více šťávy, přilijte více vody nebo neduste tak dlouho. Mně se v receptu moc voda neodpařovala, takže zbylo více vody a byla jsem za to radši.
  • Pokud seženete, použijte čerstvý bobkový list a namelte si čerstvé koření.
  • Máte rádi chilli? Na konci pečení můžete malinko přidat, ale nutné to není.
  • Nepodceňte výběr masa, všichni máme určitě rádi měkkoučké dušené hovězí a ne kusy žvýkačky.

GULÁŠ S PEČENOU PAPRIKOU

A poslední zmínka, jelikož se jedná o pečené papriky, výsledná chuť může působit malinko nahořkle, ale to je těmi paprikami, je to prostě jejich chuť.

Přejeme dobrou chuť. Klára a tým Fresh Cook

TIPY NA NÁKUPY NA FRESH COOK:

JAMIE OLIVER PRKÉNKO Z AKÁTOVÉHO DŘEVA MALÉ

NŮŽ ŠÉFKUCHAŘE

 

 

COLE AND MASON MLÝNEK NA KOŘENÍ A BYLINKY

MLÝNKY NA KOŘENÍ

www.freshcook.cz

Přihlášení

Tyto internetové strány používají soubory cookies. Tyto informace používáme pro zlepšení webových stránek, analytické služby a cílenou reklamu. Více info. Co jsou cookies.