Do třetice barevný mexický salát od Jamie Olivera
Přidáno: 15. 8. 2018 12:00:00 Počet shlédnutí: 1976
15 Srpen 2018
Říká se, nebo spíš je pravda to, že pikantní jídla ochlazují tělo, i přes to, že nám dávají na první pohled vidět, že při konzumaci je nám více horko než bez ostrých věcí, ale efektem pocení se tělo ochlazuje. To je fígl zemí, které se nacházejí v nižších pásmech a žijí bliže k rovníku a komzumují ostřejší jídla na denní bázi.
A jelikož nám teploty opět stoupají, máme pro Vás recept na salát s pikantnější zálivkou a dopřejeme si trochu čerstvé chilli papričky jako praví mexičani.
Salát je opět plný barev, chutí, je snadno připravitelný a z dostupných surovin. Našla jsem ho na internetových stránkách Jamieho Olivera a opět recept nezklamal!
Na salát budeme potřebovat:
- červené zelí - 1/2 menší hlávky
- bílé zelí - 1/2 menší hlávky
- ředkvičky - svazek
- mrkev - 2 ks
- červená cibule - 1 ks
- čerstvý koriandr
- jalapeno papričky - 2 ks
- olivový olej
- limetky - 2 ks
- sůl, pepř
Zeleninu si očistíme a pokud můžeme, použijeme robota na nastrouhání zelí, na nakrájení ředkviček i mrkve na plátky. Bílé zelí si dáme zvlášť do větší mísy a červené necháme stranou(do salátu v mícháme až naposled). K bílému zelí přidáme nakrájené ředkvičky, mrkev a zasypeme posekaným koriandrem. Vše spolu promícháme.
Na prkénku si nakrájíme cibuli, chilli papričky a přidáme do mísy ke směsi zeleniny. Zalijeme pořádnou dávkou olivového oleje a vše znova promícháme. Nakonec na salát vymačkáme limetovou šťávu a osolíme.
Dochutíme dle potřeby a dle chuti přidáváme limetku,chilli i koriandr, dochud nebude salát dokonalý.
Těsně před podáváním přidáme červené zelí, aby se nám celý salát hned nezabarvil do červena.
Přejeme Vám dobrou chuť! Klára a tým Fresh Cook!
Autor článku: Klára Čurdová, srpen/2018
TIPY NA NÁKUP NA NAŠEM E-SHOPU:
LŽÍCE NA PROMÍCHÁNÍ SALÁTU