Ken Hom wok pánev z uhlíkové oceli, 31cm, 10ti dílná sada,řada Everyday

Ken Hom wok pánev z uhlíkové oceli, 31cm, 10ti dílná sada,řada Everyday

NOVINKA

Desetidílná sada pro profesionální kuchaře.

1317 Kč s DPH

Dostupnost: Skladem ihned k dodání

Výrobce: DKB Household UK Limited

Ken Hom wok pánev pro každodenní použití, koření a wok je praktické spojení a má již dlouhou tradici v čínské kuchyni. Originální woky, stejně jako tento, byli vyrobeny nahromaděním uhlíkových usazenin, což byl proces známý jako "koření". Tato wok pánev musí být okořeněna ještě před použitím a pak rozvíjí svůj přírodní nepřilnavý povrch. Pánev je vyrobena z pevké, ale lehké uhlíkové oceli, která nabízí vynikající tepelné vlastnosti při vysokých teplotách.

Poté pánev 2 x vypálíte olejem dle návodu, čímž si pánev vytvoří vlastní přírodní nepřilnavý povrch.

Navíc u této pánve můžete použít jakékoliv náčiní a povrch této pánve nebude narušen. Naopak na tuto pánev před pozužitím použijete drátěnku, kterou sundáte ochranný povlak.

Je vhodná pro všechny varné desky s vyjímkou indukce. Není vhodný pro myčky nádobí nebo mikrovlnné trouby.

Vzhledem k tomu, že se jedná již o profesionální pánev, musíte se o ní více starat. Po použití jí ihned umýt, vytřít do sucha a uložit. Je možné jí také lehce namazat olejem a uklidit. Pokud Vám pánev zrezne, ničeho se nelekejte je to zcela normální přírodní proces a reakce na vodu, která nemusela být zcela vytřena. V tomto případě stačí pánev očistit a opět vypálit olejem. Po tomto procesu je opět připravena k použití.

Časem během používání pánev hnědne až černá, to je přirozené a kuchař Ken Hom říká "čím tmavší pánev tím lepší kuchař".

S touto pánví se stanete šéfkuchaři asijské kuchyně!

Jak správně vařit na wok pánvi:

Bian Chao - je způsob, při kterém pánev rozpálíme a vymastíme olejem. Když je pánev velmi horká, přilijeme na její dno jen malé množství oleje pro smažení a přidáme suroviny. Poměr množství oleje pro smažení a suroviny je v rozmezí 1:8 - 1:10. Suroviny za stálého prohazování (promíchávání) zpola nebo téměř úplně orestujeme. Pak přidáme koření, ochucovadla a vše společně dohotovíme. Hotový pokrm nemá mnoho omáčky, je křehce jemný a svěží. Celkový průběh smažení je velmi rychlý působením prudkého ohně za neustálého pohybování pánví.

Hua Chao - je způsob, při kterém surovinu nejdříve obalíme ve škrobu a následně dáme do většího množství oleje o teplotě mezi 60-150°C. V průběhu smažení suroviny neustále od sebe oddělujeme, aby se neslepily. Suroviny těsně před úplným dosmažením vyjmeme a dáme stranou. Do čisté rozpálené pánve nalijeme znovu trochu oleje, ve kterém osmažíme vedlejší suroviny (např. zeleninu) nebo pouze koření a ochucovadla. Pak přidáme zahušťovací škrobovou směs a nakonec stranou odložené hlavní suroviny, které rychle dohotovíme. Připravený pokrm je lehce mastný, klouzavý, měkce jemný a lesklý.

Specifikace:

  • 100% recyklovaný materiál - uhlíková ocel
  • průměr 31 cm
  • 10 dílů v sadě
  • lehká uhlíková ocel pro vysoké teploty - vhodné pro hýbaní při vaření
  • dřevěná rukojeť pro pohodlné používání při vaření
  • vhodné pro všechny varné desky s výjimkou indukce
  • schválená proslulým čínským kuchařem Ken Hom

Kód produktu: KH131103
EAN kód: 5011268125409
Materiál: Uhlíková ocel, Dřevo
Barva: Stříbrná, Šedá
Rozměr: průměr 31 cm
Záruční doba: 2 roky
Více kusů na objednávku: ano
Myčka: ne
Typ sporáku: elektrický, plynový, keramický, halogenový
Mikrovlnka: ne
Termín dodání: 2 - 5 dní od objednávky
Recyklační poplatek: 0 Kč

Nový komentář

* (Povinné)

www.freshcook.cz
 

 

Přihlášení

Tyto internetové strány používají soubory cookies. Tyto informace používáme pro zlepšení webových stránek, analytické služby a cílenou reklamu. Více info. Co jsou cookies.