Zpět

Lilkové penne arrabbiata / Klára a Jamie Oliver

Přidáno: 17. 9. 2019 17:00:00 Počet shlédnutí: 59

17 Září 2019

Zima se blíží, ale což takhle si zavzpomínat na příjemné letní dny a večery ve středozemí? Vraťme se na chvíli do období dovolených, ke chvílím odpočinku a udělejme si snadný recept plný vůní Itálie..

Lilkové penne arrabbiata / Klára a Jamie Oliver

Třeba Vás namotivujeme a rovnou si objednáte budoucí vysněnou letní dovolenou a budete se moct na ni už teď těšit nebo se alespoň přenesete do příjemných vzpomínek z předchozích měsíců.

Připravili jsme pro Vás recept na těstoviny s rajčaty a lilkem, který Vám během pár chvil zachrání oběd nebo večeři pro celou rodinu.

Na své si přijdou především milovníci ostrých jídel, jelikož italská omáčka arrabbiata je stavěná na rajčatech, česneku a sušeném chilli, takže je docela pikantní.

Recept je z knihy: Jamie Oliver - 5 ingrediencí, což jak už víme značí, že z mála surovin za krátkou dobu vykouzlíme zázraky a tady to platí!

jamie oliver 5 ingrediencí
Jamie oproti klasické omáčce arrabbiata do receptu přidává lilek, a musím říct, že je to mooc dobré, jako všechno, co vaří.

Takže pojďme se do toho pustit!

Na lilkové penne budeme potřebovat (4 porce):

  • lilek - 500 g
  • penne - 300 g
  • česnek - 4 stroužky
  • rajčata v plechovce - 1-2 plechovky
  • chilli papričky
  • (chilli olej)

Volitelné

  • parmazán
  • cukr

LILKOVÉ PENNE JAMIE OLIVER RECEPT

Ze všeho nejdříve si dáme vařit vodu na těstoviny, tu osolíme. Lilek si nakrájíme na plátky, které dáme na 5 minut do vroucí vody, která je připavena na těstoviny. Povaříme pod pokličkou, vyndáme a necháme zchladnout. Ve stejné vroucí vodě uvaříme těstoviny.

Než budou těstoviny hotové, do hrnce si nalijeme olivový olej s chilli papričkou, kterou lehce orestujeme, aby předala oleji své aroma (pokud nemáme hotový chilli olej).

Až se paprička rozvoní, vytáhneme ji. Nakrájíme si lilek na cca 3 cm kostky a přidáme je do hrnce. Osolíme, opepříme a restujeme na vysokém plameni. Před koncem přidáme na plátky na krájený česnek a necháme ho opékat společně s lilkem cca 2 minuty. Na konec zalijeme plechovkou rajčat a půl plechovkou dodatečné vody a necháme dusit. Můžeme přidat další chilli papričku. Dochutíme solí a pepřem - popřípadě i cukrem, pokud jsou rajčata moc kyselá. Uvařené těstoviny vmícháme do směsi a servírujeme s nastrouhaným parmazánem.

LILKOVÉ PENNE JAMIE OLIVER RECEPT

LILKOVÉ PENNE JAMIE OLIVER RECEPT

Tipy pro labužníky:

  • V originálním receptu jsou použity celozrnné penne, záleží jen na Vás a Vašich chutích.
  • Návod na chilli olej již na blogu máte, pokud ho nemáte připravený, můžete to obejít lehce, tak jak jsem Vám popsala v tomto receptu, jen pozor na intenzitu papriček a vyndání/nevyndání semínek. Dávejte radši míň, nakonec vždy můžete přidat další.
  • Papričky jsem překrojila na půl, vyndala jsem semínka a restovala v oleji jen papričku, i tak to stačilo.
  • S docukrováním opatrně, někdy stačí jen malinko.
  • Pokud se divíte, proč uvádím 1-2 plechovky rajčat, je to proto, že jsem si uvědomila, že jsem recept vařila jako "cca 3 porce" a neumím si představit, že by stačila jedna plechovka rajčat na 300 g těstovin (v originálním receptu). Takže to nechám na Vás, jestli máte rádi více omáčky nebo ne. Za mě bych dala 2 plechovky na 4 porce.

LILKOVÉ PENNE JAMIE OLIVER RECEPT

Užívejte si lahodnou chuť středomoří během celého roku.
Dobrou chuť přeje Klára a tým Fresh Cook!

TIPY NA NÁKUPY NA FRESH COOK:

JAMIE OLIVER PRKÉNKO Z AKÁTOVÉHO DŘEVA MALÉ

PRKÉNKO JAMIE OLIVER

JAMIE OLIVER SADA PŘÍBORŮ Z AKÁTOVÉHO DŘEVA

 

JAMIE OLIVER SADA

 

www.freshcook.cz

Přihlášení

Tyto internetové strány používají soubory cookies. Tyto informace používáme pro zlepšení webových stránek, analytické služby a cílenou reklamu. Více info. Co jsou cookies.