Kuře s pestem v kabátku / Klára a Jamie Oliver
Přidáno: 3. 4. 2019 21:30:00 Počet shlédnutí: 2573
03 Duben 2019
Jaro nám začelo a já miluju tu vůni čerstvě vyrostlé trávy, nových kytiček, zpěv ptáků a teplé sluneční paprsky, co Vám prohřejí celé tělo. Je příjemné odložit kabáty a moci si užívat delší dny venku v přírodě. Zima je občas trochu temným obdobím, kdy vstávate za tmy a z práce se taky vracíte za tmy, což není pro naši psychiku nic moc.
Navíc sluníčko moc nesvítí, všechno je bez barvy, v odstínech šedi, a je to celé takové pesimistické. Proto je jaro tím správným období pro motivaci v podstatě k čemukoliv, jelikož je všecno najednou více pozitivní a veselé.
Dnešní recept je taky takový, je hodně barevný, čerstvý a na jaro jako stvořený.
Našla jsem ho v Jamieho knížce: "5 ingrediencí".
Jelikož je tato knížka orientovaná na rychlost, použijeme zde již připravené pesto, ale pokud máte víc času, určitě si ho připravte doma. Domácí je prostě domácí!
Recept Vám nezabere moc času a vypadá a chutná luxusně.
Na Kuře s pestem v kabátku budeme potřebovat (2 porce):
- kuřecí prsa - 2ks
- listové těsto
- zelené pesto
- cherry rajčátka na větvičce 250 g
- zelené fazolky - 250 g
- sůl, pepř
Nejdříve si předehřejme troubu na 220°C. Kuřecí prsa si očistíme a naklepeme pěstičkou, aby byly všude stejně vysoké. Prsa položíme na plech s pečicím papírem, osolíme je a opepříme. Na vrch rozetřeme pesto.
Listové těsto( já jsem měla už vyválené hotové) rozpůlíme podélně na dva pláty, které následně rozkrojíme na příč na 8 plátků (na každé prso potřebujeme 4-6 plátků dle velikosti).
Plátky postupně přikládáme na prso tak, aby se částečně překrývaly a každý z nich zastrčíme dospod, aby vše drželo na správném místě.
Nakonec těsto potřeme kapkou olivového oleje a dáme péct do trouby přibližně na 15-20 minut, dozlatova.
V troubě můžeme zároveň s masem péct rajčátka v oddělené misce/plechu, která osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem.
Rajčata dejte dospod a kuře do horní části trouby.
Zatímco se nám vše peče, připravíme si fazolky. Konce fazolek seřízneme a fazolky dáme do vroucí osolené vody cca na 7 minut, zcedíme, zchladíme a počkáme na rajčata.
Když je maso hotové, dáme ho na prkýnko bokem s polovinou rajčat se stonkem.
V misce necháme pouze druhou polovinu rajčat a ty zbavíme stonku a rozmačkáme je. K rajčatům přidáme fazolky, dochutí dobře solí a pepřem a promícháme.
Nakonec nakrájíme maso na plátky a opatrně servírujeme na talíř společně s fazolkami a rajčaty.
Tipy pro labužníky:
- Pokud máte čas a suroviny na výrobu pesta, určitě si můžete vyrobit vlastní.
- Fazolky můžete použít i zmražené, ale pokud máte čerstvé, bude to fajn.
- Listové těsto většina lidí doma nevyrobí, ale ušetříte čas, když si koupíte už vyválené. Pracuje se s ním lépe.
- Pozor si dávejte mi krájení masa a přendávání na talíř. Vše je teplé a maso pouští šťávu a může se Vám spodek těsta začít rozmáčet a lepit. Tak ať se Vám výsledek nepokazí, byla by to škoda.
Přejeme Vám dobrou chuť!
Klára a tým Fresh Cook
TIPY NA NÁKUP NA NAŠEM E-SHOPU:
Jamie Oliver XL servírovací prkénko
Jamie Oliver nepřilnavý pečící tác