Novinky

SLEDUJTE NÁŠ BLOG, NECHTE SE INSPIROVAT!

Jamie Oliver recepty

28
Červen
2017

Božský hummus

Přidáno: 28. 6. 2017 20:00:00 Počet shlédnutí: 62

Za rohem jsou prázdniny a doba dovolených. S létem přichází i horko a chuť na něco opravdu lehkého, dobrého a nejlépe zdravého. A tak sem se rozhodla Vám poukázat na jeden pokrm jehož příprava nezabere moc času a navíc se velmi hodí k těmto letním dnům a skvěle tím pohostíte i nečekanou návštěvu. Hummus, slovo né-úplně dobře znějící, v Česku používané spíše jako nadávka než pokrm.. ale nenechejte se odradit, za tímto názvem se skrývá něco fenomenálního a ještě navíc zdravého, co více si přát. Hodně z Vás hummus určitě zná a kdo dosud neochutnal, neví, o co přichází.

Čtěte více... Komentáře: 0

01
Červen
2017

Mexická omeleta podle Jamie Olivera a Kláry

Přidáno: 1. 6. 2017 16:00:00 Počet shlédnutí: 210

Možná jste to už postřehli, možná ne.. takže pokud ne, Jamie má velkou oblibu v omeletách, které jsou lehké, nadýchané, vždy "vymazlené" a plné chuti. Omeleta jako taková, je rychlé a syté jídlo z rozšlehaných vajec, je vhodná jak na snídani, tak na oběd i večeři. Záleží jen na Vás.

Čtěte více... Komentáře: 0

04
Květen
2017

S mamkou na kávu na Den Matek

Přidáno: 4. 5. 2017 11:00:00 Počet shlédnutí: 235

Jak jistě víte, blíží se den matek a každý z nás přemýšlí, čím své mámě udělat radost. Nejde o to kupovat veledary, ale najít něco, co jí alespoň malinko potěší nebo zvedne náladu. V dnešní době je těžké někoho překvapit, vše je dostupné, všichni všechno mají. Z toho důvodu se snažím poslední dobou vymýšlet originálnější dárky, které buď sama vyrobím, dotvořím nebo hledám něco, co není běžně dostupné ve všech obchodech a je to něčím zajímavé. Samozřejmě to má mít přínos pro dotyčnou osobu, je fajn, když je to třeba něco zdravého, užitečného a jedinečného.

Čtěte více... Komentáře: 0

11
Duben
2017

Velikonoční mlsání

Přidáno: 11. 4. 2017 12:30:00 Počet shlédnutí: 441

Velikonoce jsou za dveřmi a já si až teď uvědomuju, jak ten čas zase letí. Sotva jsem se vymotali z Vánoc (alespoň já mám ten pocit), je tady duben, čtvrt dalšího roku za námi, svátky jara, a další hromady jídla, které k nim patří. Ale jsem za to ráda, Konečně přišlo období, kdy se z ponuré mrazivé oblohy začaly prodírat sluneční paprsky!! Všechno se zazelená, vše kvete, voní a je konečně teplo. Je to naprosto úžasné, jelikož není nic příjemnějšího, než načerpat pozitivní energii ze sluníčka.

Čtěte více... Komentáře: 0

23
Březen
2017

Neodolatelná vůně Asie v misce Fresh Cook

Přidáno: 23. 3. 2017 11:38:03 Počet shlédnutí: 213

Dnes si uděláme výlet trochu dál, a to za vůní asijských ingrediencí, jelikož východní kuchyně a její variace jsou prostě úžasné. Budeme sice muset sehnat pár atypických ingrediencí, ale věřte mi, za tu chuť to stojí.

Čtěte více... Komentáře: 0

15
Březen
2017

Jamieho hustá kuřecí polévka s kukuřicí

Přidáno: 15. 3. 2017 20:57:27 Počet shlédnutí: 672

Jsem člověk, který vyrostl na vývarech.. Ať už je hovězí, který je prostě nejlepší nebo kuřecí, hezky doplněné domácími nudličkami, petrželkou a mrkvičkou..no pořádně silné a horké..tak to má být. Ale ráda udělám změnu a pokud mám zrovna vývar k dispozici, mojí volbou může být sytější polévka, která může sloužit i jako hlavní chod, jelikož je vydatná a plná surovin.

Čtěte více... Komentáře: 0

10
Únor
2017

NYC Vanilla cheesecake s ovocným přelivem

Přidáno: 10. 2. 2017 13:02:33 Počet shlédnutí: 893

Láska prochází žaludkem. To pořekadlo asi všichni znáte a já si do jisté míry myslím, že to v životě platí. Takovým prvním symbolem je pohled na spokojenou rodinu u stolu, doslova „vylízané“ talíře a pořádně naplněná bříška s pochvalou, jak jídlo bylo dobré. Znáte to? Pokud vaříte dobře, tak o tom nepochybuji a proto dobře víte, jak uspokojivé to je, když Vás někdo za odvedenou práci pochválí. Někdy to stojí hodně času a sil, ale za ten výsledek to přece stojí.

Čtěte více... Komentáře: 0

31
Leden
2017

Vzhůru na snídani, ovesná kaše

Přidáno: 31. 1. 2017 20:50:35 Počet shlédnutí: 1095

Známe to všichni. Po lehce klidnějších svátcích jsme se asi všichni vrátili do každodenního shonu – ranní vstávání, rodina, jít do zaměstnání, návrat zpět domů, rodina, spousta povinností, domácnost, spát a zase znova. Každý den roku je něčím náročný a někdy ani nevíme, kdy se nám zase podaří konečně se zastavit a nadechnout se. A rok je ještě dlouhý, prázdniny daleko, takže žádné dobré vyhlídky.

Čtěte více... Komentáře: 0

23
Prosinec
2016

Šťastné a veselé! Máme pro Vás dárek.

Přidáno: 23. 12. 2016 19:15:00 Počet shlédnutí: 344

O Vánocích se většina z nás zabývá pečením cukroví, perníčků, vánoček a dalších typických vánočních cukrovinek. V poslední době ze všech stran slyším o přípravě raw cukroví a alternativách na všechny sladké věci z mouky, ale pro ty, kteří jsou zvyklí na klasické pečení, jsem si připravila jeden recept na muffiny. Proč nepřekvapit hosty něčím jiným? Navíc tento recept je použitelný pro všechny příležitost, takže proč se omezovat jen na toto období.

Čtěte více... Komentáře: 0

08
Prosinec
2016

Krémový podzim na blogu Fresh Cook

Přidáno: 8. 12. 2016 12:30:00 Počet shlédnutí: 269

Když se koukám každé ráno z okna, čím dál častěji vidím jen mlhu, sychravo, studené paneláky a lidi zabalené do šál a teplých bund. Babí léto/ teplý podzim je pryč a bohužel musím říct, že teplota už půjde jenom dolů. To mě samozřejmě přivádí k myšlence, že sotva se vrátím z venku, budu se potřebovat něčím zahřát a navodit si to správné teplo domova.. A možností je opravdu hodně, ale co miluju, a do tohoto období se to přesně hodí, jsou krémové polévky! Perfektně zahřejí a jsou syté, takže je Vám po nich táák dobře.

Čtěte více... Komentáře: 0

21
Listopad
2016

Chutné Jamie Oliver noky s dýní

Přidáno: 21. 11. 2016 21:30:00 Počet shlédnutí: 333

Sychravý podzim dorazil za naše okna, proto rovnou ze začátku radím - skočte po těch pár hezkých dnech, kdy si člověk může užít křupavé listí a těch miliony nádherných barev, které toto období přináší.. brzo bude pozdě a přijde už jen mrazivá zima.

Čtěte více... Komentáře: 0

21
Říjen
2016

Luxusní sladkost pomerančovo polentový koláč

Přidáno: 21. 10. 2016 12:00:00 Počet shlédnutí: 3743

A je to tady. Konečně jsem dostala příležitost podělit se s Vámi o nejluxusnější sladkou pečenou věc na světě! Je mi velkým potěšením představit Vám tento malý oranžový zázrak - a to polentový koláč s pomerančovým sirupem!! Na pohled vypadá jako každá jiná buchta, ale nenechte se zmást. Je úplně jiná a hlavně VÝBORNÁ!

Čtěte více... Komentáře: 0

29
Září
2016

Dýňová sezóna, je čas na lívance!

Přidáno: 29. 9. 2016 15:00:00 Počet shlédnutí: 1469

Dýně, dýně, dýně. Výživná, zdravá a chutná Královna podzimu. Jak víte, dýni dnes seženeme všude. A kdyby jen jednu. Na trhu je velký výběr druhů, velikostí, rozmanitých chutí. Dýni můžeme využít mnoha způsoby včetně sladkého pečení, ale dnes bych Vám ráda představila variantu svačinovo-večeřovou, možná i přílohovou. Slyšeli jste už o dýňových lívancích? Narazila jsem na jeden Jamieho recept, který mě zaujal krásnými barvičkami při vaření, jednoduchostí a zkrátka jsem dostala chuť vyzkoušet něco jiného než klasické sladké lívance nebo slané placky. Upřímně, napadlo by Vás dělat z dýně lívance? Mně teda ne. Stačí však jeden pohled a myslím, že Vás to taky přesvědčí!

Čtěte více... Komentáře: 0

09
Srpen
2016

Itálie na balkóně!

Přidáno: 9. 8. 2016 14:00:00 Počet shlédnutí: 901

Dnešní recept nás zavede do světa plněných těstovin, které nejen že jsou vizuálně krásně, výborně chutnají (což od jídla očekáváme), ale to hlavní pro "rychlokuchařky" - vypadají složitě na přípravu a Vaši strávníci se nebudou stačit divit, kolik úsilí jste kvůli nim museli vynaložit. Opak je ale pravdou.

Čtěte více... Komentáře: 0

23
Červen
2016

Recept s unikátní kombinací chřestu, hrášku a uzené ryby

Přidáno: 23. 6. 2016 13:00:00 Počet shlédnutí: 424

Sezóna chřestu pomalu bude končit, a proto Vám přinášíme ještě jeden zajímavý a rychlý recept na velmi unikátní kombinaci těstovin a nasládle chřestovo-hráškové omáčky doplněné uzenou rybou. Tato intenzivní zelená směs nejen krásně vypadá, ale i zajímavě chutná. Lehké a kvalitní jídlo, vhodné pro rychlý a zdravý oběd.

Čtěte více... Komentáře: 0

09
Červen
2016

Královna luštěnin, skvělá pro zdraví i štíhlost.

Přidáno: 9. 6. 2016 09:00:00 Počet shlédnutí: 585

Tento týden hlásí konec dešťů zato přijdou pořádné tropy. V těchto dnech určitě spíše šáhnete po lehčím jídlu, většinou po salátu nebo rychlé variantě oběda, kdy jídlo máte hotové během pár minut, tak jako Jamie Oliver, který se těmto receptům věnuje v několika svých knížkách. Chceme se přeci jenom zabývat užitečnějšími věcmi než stát u plotny a dlouho vyvařovat, když je venku tak hezky.

Čtěte více... Komentáře: 0

20
Květen
2016

FOOD REVOLUTION DAYS! ROZDÁVÁME DÁRKY!

Přidáno: 20. 5. 2016 13:30:00 Počet shlédnutí: 553

Dnes vypukl tolik očekávaný Food Revolution Days. Je neuvěřitelné, jak se Jamie Oliverovi povedlo rozšířit tento den po celém světě a třeba se jednou zapíše do dějin jako oslava jídla. Bylo by hezké slavit s přáteli, sousedy, rodinou tento den nad dobrým jídlem každý rok jako jiný svátek. Proč neudělat z tohoto dne tradici, když vychází z tak dobrého úmyslu.

Čtěte více... Komentáře: 0

03
Květen
2016

Olivový olej jako základ vaření

Přidáno: 3. 5. 2016 22:00:00 Počet shlédnutí: 640

V předchozím článku o Velikonocích jsme se konečně dostali k jaru, v obchodech a na trzích bude postupně dostupná celá škála jarních surovin, ale než je všechny začneme nakupovat a zpracovávat, mohli bychom se zamyslet, jak vylepšit letošní sezónu v kuchyni a posunout ji chuťově na vyšší úroveň, aby nás jídlo bavilo ještě víc. A nejen bavilo, ale bylo i zdravé, chutné, plné vitamínů a tělu prospěšných látek.

Čtěte více... Komentáře: 0

24
Březen
2016

Jaro už je venku, veselé Velikonoce!!

Přidáno: 24. 3. 2016 17:00:00 Počet shlédnutí: 620

Máme radost, že venku se nám konečně ukazuje tolik očekávané a milované Jaro. Sluníčko nás pomalu tahá ven a vše se probouzí k životu. Taky se těšíte na tu zeleň jako my? Otevřete okna a nechejte ten jarní, svěží vzduch, aby Vám provětral zástěry a přinesl novou chuť do vaření. Jarní kuchyně, to jsou plné hrsti čerstvých, zelených bylinek, vejce všude, kam se podíváš, velikonoční nádivky, mladá zelenina, jehněčí maso ale taky třeba chřestová sezóna, která začíná právě teď na jaře, v dubnu.

Čtěte více... Komentáře: 0

15
Březen
2016

Velikonoční mazanec Dobrý krám

Přidáno: 15. 3. 2016 16:00:00 Počet shlédnutí: 484

www.dobrykram.cz radí, jak dobře a správně namazat velikonoční mazanec. Během pečení mazance bylo použito náčiní Jamie Oliver. Podívejte se jak mu to sluší v retro nádobě na koláč.

Čtěte více... Komentáře: 0

  • 1
  • 2

doprava zdarma

kontakt fresh cook

Tato stránka používá cookies. Vice info

Přihlášení